Pimeät kuut

11,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Jäänkirkasta valoa hohtava romaani naisesta, joka luuli tietävänsä kuka on.

"Ei tästä elämästä kukaan selviä ehjänä. Ainoa mistä ihminen voi yllättyä, on se millä tavalla kukakin menee rikki."

Eletään vuotta 1947, kun kuusissakymmenissä oleva Elna Suorajärvi saa opettajan paikan syrjäiseltä Niemen koululta, läheltä Neuvostoliiton rajaa. Mikään ei ole niin kuin pitäisi: koulurakennus paljastuu saksalaisilta unohtuneeksi parakiksi ja sairaus runtelee elimistöä. Siskostaan Sallista on muistona katkerat riidat ja iskut ohimossa. Elna tarttuu kuitenkin toimeen, sillä opettaa hän osaa, vaikka joidenkin mukaan hankala onkin.

"Vitkaan mutta varmasti koulunkäynti alkaa sujua. Aivan kuin hevosen raskain hetki on tukkikuorman saaminen liikkeelle, mutta kun reki on nytkähtänyt vauhtiin, ei sitä käy enää pysäyttäminen."

Yksinäinen talvi tiettömien taipaleiden takana on kuitenkin raskas, ja mieleen nousee asioita, joita ei tahtoisi ajatella.

Vuodenkiertoa seurailevassa romaanissaan Tommi Kinnunen kirjoittaa sisukkaasta opettajattaresta, riemusta ja luopumisesta vivahteikkaasti ja täydellä sydämellä, niin kuin vain hän osaa.

Tommi Kinnunen (s. 1973) on taitava ihmiskuvaaja, joka on noussut yhdeksi Suomen suosituimmista kirjailijoista. Hänen edelliset romaaninsa Neljäntienristeys, Lopotti, Pintti ja Ei kertonut katuvansa ovat olleet arvostelu- ja myyntimenestyksiä. Kinnusen kirjoja on käännetty yli 20 kielelle.

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789510499832
Bandtyp
Pocket
Sidor
290
Förlag
WSOY

Personalen rekommenderar

Ihailen Kinnusen tapaa heittäytyä naisen nahkoihin.

Tommi Kinnusen Pimeät kuut on nimestään ja teemastaan huolimatta ihmeen valoisa romaani, jo seesteisen ja kauniisti kuvailevan kielenkin ansioista.

Päähenkilö, opettajatar Elna, luovii 40-luvulla röttelöksi osoittautuneessa työpaikassaan melkoisen suvereenisti ja kekseliäästi vaikeuksista, puutteesta ja kärsimyksestä toiseen luottaen taitoihinsa opettajana.

Elämä pistää kampoihin aikakauden epätasa-arvon ja sairauden muodossa. Määrärahoja opetukseen ei ole, sairaseläkettä ei irtoa, ja työtä on jatkettava, vaikka sitten luokan eteen raahatusta sängystä käsin. Ja kuitenkin hän jaksaa iloita pienistä onnistumisista.

Elna pistää kampoihin koulun johtokunnalle ja lääninhallitukselle, ja saa pikkuhiljaa uudistuksia aikaan. Tosin hän ei itse saa jäädä nauttimaan tuloksista. Luopuminen aiheuttaa kyynisyyttä, mutta saako Elna kuitenkin viimeisen sanan? Ihailen Kinnusen tapaa heittäytyä naisen nahkoihin ja viitata yhteiskunnallisiin ongelmiin.

Onnistunut kirja taas!

Taru T, Esbo Hagalund