Vapaaherratar

11,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Kuinka paljon rakkaus voi kestää?

Vapaaherratar jatkaa eleganttia Hakoisten naiset -sarjaa, jossa pääosaan nousevat hämäläisen kartanon naiset. Helena von Burghausenin kohtalona on pelastaa perheensä ja onnensa sotien myllerryksessä.

Eletään syksyä 1790. Vapaaherratar Helena von Burghausen saa puolisonsa Erik Leijonhufvudin kotiin Kustaa III:n sodasta. Puoliso on muuttunut, poissa ovat ilo ja onni. Kun Erik ostaa Hakoisten kartanon Hämeen vehmailta mailta, Helena laittaa kaiken toivonsa uuteen alkuun. Hän janoaa rakkautta siinä missä Axel-poika ja tyttäret Louise, Erica, Margaret ja Hedda kaipaavat isänsä huomiota. Mutta itäisessä taivaanrannassa siintävät jo mustat pilvet: Suomen sota tekee tuloaan ja ulottaa pian lonkeronsa joka säätyyn.

Hakoisten Annasta sanottua:

"Aitoa ja vakuuttavaa."

- Antiikki & Design

"Tuo mieleen Pirjo Tuomisen tyylin tai Kaari Utrion epookkiromaanit."

- Etelä-Suomen Sanomat

"Hakoisten kartanon arki ja juhla heräävät romaanin sivuilla kiehtovasti eloon, samoin Anna ja hänen lähipiirinsä."

- Kirsin kirjanurkka -blogi

Riikka-Maria Rosenberg (FT, s. 1977) on historioitsija ja kirjailija, joka herättää menneisyyden naiskohtalot eloon ja pohjaa teoksensa syvälliseen taustatyöhön. Hän asuu Helsingissä ja Janakkalassa Rosenbergin suvun kotipaikassa, Hakoisissa.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520465957
Julkaisuvuosi
2024
Sidosasu
A-formaatin pokkari
Sivuja
443
Kokoelma
Hakoisten naiset
Numero sarjassa
2
Kustantaja
Tammi

Henkilökunta suosittelee

Tunteet kuohuvat, joskin niitä käsitellään pääosin arvolle sopivan hiljaisesti omassa päässä.

R.M. Rosenbergin Hakoisten kartanossa naisisista kertova sarja on saanut jatkoa. 

Hakoisten Anna on jäänyt historiaan. 1700–luvun lopussa kartanoa alkoi hallinnoida muun omaisuuden ohessa Helena Elisabeth von Burghausen miehensä vapaaherra Lejonhufvudin kanssa, joka on juuri palannut Kustaa III:nnen sodasta mieli järkkyneenä.

Vastoinkäymiset eivät väistele parempaakaan väkeä, ja jämptin mutta empaattisen Helenan matkalle mahtuukin pettymyksiä, menetyksiä, vehkeilyä ja epäonnea siinä missä onnenhetkiäkin. Tunteet kuohuvat, joskin niitä käsitellään pääosin arvolle sopivan hiljaisesti omassa päässä.

Monessa kohtaa huomiota kiinnittää ajalle tyypillinen miehen ylivaltainen asema. Taitava nainen sai tahtonsa läpi vaikenemalla oikeassa kohdassa ja luovimalla toisessa. Myös lasten odotettiin tekevän nöyrästi ratkaisuja perheen omaisuuden kannalta suotuisasti. Kirjaa elävöittävät runsaat yksityiskohdat esim. puku-, huonekalu- ja ruokakuvauksissa. Olisipa herkkua nähdä tämä sarja myös Suomi-elokuvana.

Kirjan lopun historiakatsaus arkistojen valossa verrattuna romaanin juoneen on aina antoisa lukea. Jään odottelemaan mielenkiinnolla seuraavaa vaihetta Hakoisten kartanon historiassa.

Taru T, Espoo Tapiola